Unika Smycken och Konsthantverk
Unika Smycken och Konsthantverk
Varukorg 0

Mina Instrument

 

 

Mina Instrument, Emmeli Holm

 

 

Under mitt examens arbete ville jag utveckla och undersöka min kreativa process. Jag har studerat formgivning under flera år men har haft det svårt att få fram former som är mina och som jag gillar. Vart hämtar jag inspiration?

Jag har alltid älskat musik och fascinerats av hur känslor och budskap kan förmedlas med hjälp av ljud. Jag har inte haft tålamodet till att lära mig spela mer än några ackord på en ukulele eller några takter på trummor. Tålamodet har jag istället hittat i arbetet med metall. Så jag tänkte att jag kan skapa mina egna instrument. Då finns det inte några krav eller regler för hur det ska låta. 

Att få undersöka funktionen, ljud, tillsammans med former väckte en lekfullhet. Genom att utgå ifrån vad jag ville ha för ljud så kom sedan formen fram. Dom två samspelar och är beroende av varandra.

Slutresultatet blev tre bärbara instrument. En kombination mellan smycken och musik.

 

Mina Instrument, Rytmägg

Rytmägg. Gjord av silver, fäste av 18k rödguld med en infattad grön diamant. Fylld av silverkulor.

Mina Instrument, Emmeli Holm

Ringskålar. Gjorda av silverringar och förgylld tombak, tillsammans med stenar som Citrin, Ametist, Peridot och Rökkvarts. Låter i olika toner och klang vid mjuka slag mot trä. 

Armbandsflöjt. En flöjt gjord av silverrör som kan spela naturliga toner. 

Lyssna på ett ljudklipp där jag spelar instrumenten


  • Malin Svejebäck

    Hej!
    Jag är tvärflöjtslärare – skulle du kunna pröva att göra flöjtarmbandet med ett tvärflöjtsmunstycke i stället för ett blockflöjtsmunstycke?
    Och – så undrar jag, ifall jag har en idé till på ett smycke, skulle du vara intresserad av det? Som flöjtist och musiker gick jag igång på alla din smycken, de var så lekfulla, vackra och inspirerande!


Lämna en kommentar